Januar til marts


Januar byder på årets første tema –  der handler om kultur, og som fører os frem mod fastelavn! Vi vælger et tema, som sikrer et bredt udvalg af udklædningsmuligheder, og huset udsmykkes fra kælder til kvist afhængigt af temaet. I de følgende uger laver vi kostumer – børnene vælger selv, hvad de vil klædes ud som inden for temaets rammer. Det er en skøn proces, som børnene nyder! 

februar holder vi den store fastelavnsfest med udklædning, ansigtsmaling, tøndeslagning og fastelavnsboller. Børnene får deres kostume på og nogle skal males i ansigtet eller have sat håret, så formiddagen emmer af hektisk aktivitet og forventning. Når alle børn – og de fleste voksne – er udklædt, begynder tøndeslagningen. Den foregår ude på legepladsen. Børnene er inddelt efter alder. Til fastelavn har vi også ofte besøg af forældre, der ikke vil undvære oplevelsen af de fantastiske kostumer og den hyggelige, traditionsrige tøndeslagning. I er meget velkomne! Resten af februar arbejder vi med temaet – Sprog, vi synger, læser og leger med sproget.

marts fortsætter vi sprog temaet. Vi leger med sproget, synger, spiller spil, læser, spiller teater og meget andet, som stimulerer sproget.